Direktlänk till inlägg 1 oktober 2009

Hattfrossa!

Av Erika - 1 oktober 2009 16:07

  

Äntligen kommer jag att visa upp min hattsamling!

Här ovan ser ni min favorithatt, en senapsgul filtad historia som jag har använt rätt flitigt i sommar till blus och pennkjol. Underbar till en slarvig håruppsättning som döljs inuti hatten. Fenomenal! Jag har fått den av min mamma som har fått den efter min gammelmormor, så det är arvegods, vilket jag är väldigt stollt över.

  

Denhär gröna är också arvegods efter min gammelmormor. Älskar färgen och kommer den nog att bli använde lika flitigt som den gula i framtiden.

  

Denna röda lilla hatt har jag inte fått tillfälle att använda ännu tyvärr. Men visst är den underbar? Även denna efter min gammelmormor.

  

Svart nackhatt i filt, inköpt på antikaffär.

  

En riktig tanthatt. Jackie Kennedy stil i fjädrar. Jag har aldrig fått tillfälle att använde denna eftersom jag inte vet vad jag ska ha för kläder till den, den är inte riktigt min stil, kanske någon som vill köpa den av mej?

  

En annan favorit, underbar knallrödrosa hätta i underbart filtmaterial. Denna hittade jag på RodaKorset i Falkenberg för en tia. Den ser knappt använd ut och är helt underbar.

  

Min fantastiskt vackra paljettbasker. Jag letade febrilt efter en paljettbasker med "vanliga" runda paljetter, men hittade ingen, så dök denna underbar upp på Tradera och jag tycker så hemskt mycket om den. Paljetterna är allt ifrån runda till lövformade. Och det är dessutom påsydda kulor, pålimmade strasstenar och plastblommor, den är väldigt dekorerad och passar till en mer enkel klädstil.

  

Denna basker har jag tidigare visat för er. Den är i svart luddigt tyg med paljettband runtomkring. "Brättet"(eller vad man ska kalla det) är ganska brett och när baskern sitter rätt så hänger baskern ner lite över ena ögat. Helt underbar!

  

Sist men inte minnst så måste jag visa en annan hatt jag har, men som inte är vintage. Den är i Robin Hoodstil och inköpt på Medeltidsdagarna i Varberg.

Även denna är lite speciell, väldigt hög, den ska sitta på snedden. Äkta modistarbete, jag köpte den på Tradera. Denna är heller inte vintage.

  


Snart kommer ett nytt inlägg med fler intressanta prylar.

På återseende.

 
ANNONS
 
IngenFara

IngenFara

2 oktober 2009 09:55

Vilken fin samling. Själv har jag sällan sällan hatt (förutom solhatt på stranden) men äger en fin gammal svart, liknande den på bild 2.

http://ingenfarapataket.blogspot.com

 
Ingen bild

Erika

2 oktober 2009 10:09

Tack så mycket. =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erika - 12 november 2009 14:49

Som ni märkt så händer det inte så mycket här. Jag har tappat inspirationen helt enkelt. Men jag hoppas att jag får tillbaka skrivlusten snart igen, kika gärna in med jämna mellanrum så dyker det nog upp ett och annat inlägg lite då och då. På åter...

Av Erika - 2 november 2009 08:17


   Hej på er! Jag har varit sjuk i influensan senaste dagarna, men börjar så smått känna att krafterna kommer tillbaka. Här kommer bilden på kappan som jag köpt, jag älskar den verkligen! Jag har ingen aning om vilket årtionde den kommer ifr...

Av Erika - 18 oktober 2009 09:19

Nu har jag äntligen hittat en vacker kappa till vintern. Bilder dyker snart upp här. ...

Av Erika - 14 oktober 2009 12:19

   Kikade in på Emmaus Björkå i Halmstad förra veckan. Kikade runt lite och hittade vackra gammla tavelramar, men inget annat som riktiogt fångade mitt intresse, så kom ett butiksbiträde där med en vagn med grejer som skulle plockas upp i hyllorna....

Av Erika - 11 oktober 2009 10:37

   Jag letar febrilt efter en tjusig vinterkappa i 40-50talsstil. Kanske ni kan hjälpa mej hitta en?? Här nedan och ovan ser ni några favoriter.        ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ CherryVintage med Blogkeen
Följ CherryVintage med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se