Direktlänk till inlägg 26 september 2009

Drömmen om en moped

Av Erika - 26 september 2009 09:48

Monarken

Jag köpte min moped i somras. Den hade stått i flera år och ägaren sa att den fungerade perfekt. Och det gjorde den ju också, efter att ha bytt typ alla vajrar, munstycken, slangar och så vidare. Den lät bara hemskt illa, skrammlade och höll på. Jag var överlycklig, jag hade en egen moped!

Så kom premiär dagen, jag skulle ta den första långturen! Jag starta min moped, gasade av gåden och ut på stora vägen, solen sken, det minns jag, jag bara körde och körde, och vände om hemåt efter några kilometer, så märkte jag att mopeden började sacka av, jag gasade, inget hände. När jag var en bit hemifrån så slutade den fungera, poff, putt, knak, brak, pang! Jag förstog ingenting, den fungerade ju nyss, tänkte jag. Jag blev så sorgsen, jag fick leda hem min moped.

Mer delar blev bytta och den gick, ett tag, tills motorn sackade av och blev stekhet! Det gick inte känna på motorn utan att bränna sig, och det bara efter någon kilometer. Den lade av i en liten uppförsbacke och jag fick leda. Jag fick köra på ettan hem, och den lät hemskt. Tvåan gick inte ens lägga i, för då stendog motorn. Nu har motorn varit på kontoroll, och jag har inte råd att renovera den. Delar kostar husentals och det känns rätt motbjudande att lägga ännu mer pengar på mopeden som jag fick höra fungerade hur bra som helst. Nu vet jag inte vad jag ska göra, sälja eller inte? Jag har ingen aning.

  

Har funderat på att sälja den och skaffa en gammal damcykel och en påhängsmotor, det skulle vara fränt. Vart får man tag på en sån motor? Det står still i huvudet på mej, vad skulle ni ha gjort?


Sorglig historia dethär, kommer snart med ett gladare inlägg.

På återseende.


 
ANNONS
 
LDA

LDA

29 september 2009 09:22

Nej hu, ska man köpa moped nu förtiden så ska man köpa den splitterny. Min fungerade inge vidare heller, min kära trampmoppe ;) Menmen. Man ska kanske egentligen tänka att om den är till salu så måste det vara nåt fel på den. =)

http://likkantheallmighty.blogg.se

 
Ingen bild

Erika

29 september 2009 20:15

Ja, det är la så, men jag skulle aldrig köra en ny moped. ^^

 
marybeth

marybeth

24 oktober 2009 19:58

Ska man ha äldre mopeder så brukar det vara så att man måste kunna skruva själv, eller veta någon som kan.. För delar går det ju att få tag på.. brukar vara det att arbetskraften kostar mer.. Synd om du skulle sälja den tycker jag men du skulle säkert kunna få bra betalt för den, ser himla fin ut! En granne till brorsan har nåt liknande.. Min bror är lite utav en mopedfantast, pappa med.. :) Trevlig blogg förresten!

http://www.marybeth.blogg.se

 
Ingen bild

Erika

26 oktober 2009 16:22

Javisst är det så. Tack för att du gillar bloggen. =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Erika - 12 november 2009 14:49

Som ni märkt så händer det inte så mycket här. Jag har tappat inspirationen helt enkelt. Men jag hoppas att jag får tillbaka skrivlusten snart igen, kika gärna in med jämna mellanrum så dyker det nog upp ett och annat inlägg lite då och då. På åter...

Av Erika - 2 november 2009 08:17


   Hej på er! Jag har varit sjuk i influensan senaste dagarna, men börjar så smått känna att krafterna kommer tillbaka. Här kommer bilden på kappan som jag köpt, jag älskar den verkligen! Jag har ingen aning om vilket årtionde den kommer ifr...

Av Erika - 18 oktober 2009 09:19

Nu har jag äntligen hittat en vacker kappa till vintern. Bilder dyker snart upp här. ...

Av Erika - 14 oktober 2009 12:19

   Kikade in på Emmaus Björkå i Halmstad förra veckan. Kikade runt lite och hittade vackra gammla tavelramar, men inget annat som riktiogt fångade mitt intresse, så kom ett butiksbiträde där med en vagn med grejer som skulle plockas upp i hyllorna....

Av Erika - 11 oktober 2009 10:37

   Jag letar febrilt efter en tjusig vinterkappa i 40-50talsstil. Kanske ni kan hjälpa mej hitta en?? Här nedan och ovan ser ni några favoriter.        ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ CherryVintage med Blogkeen
Följ CherryVintage med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se